maandag 22 februari 2010

10. Delicious

Erg handig dat Delicious. Heb meteen een hoop bookmarks erin gezet over leeskringen en young adult reading. Natuurlijk ook gekeken over er andere bookmarks onder die tags zaten.
Dit is vooral een handige tip voor leeskringen. Leeskringen kunnen zelf hun bookmarks aanbrengen maar ook veel van elkaar lezen.
Hoe ik dit tijdens een informatieavond aan leeskringen ga uitleggen weet ik nog niet. De meeste leden van een leeskring zijn niet direct mensen die veel achter de computer zitten. Misschien is het handig om een leeskringblog te maken op de website van de bibliotheek en daar de bookmarks in te zetten. in ieder geval zie ik veel mogelijkheden voor leeskringen om informatie te zoeken maar ook om zelf informatie op het web te zetten. aangezien we 34 leeskringen in Haarlem en Heemtsde van een leeskringkoffer voorzien is het duidelijk dat daar een grote belangstelling voor is.
Ik denk dat ik voorlopig iedere dag even op delicious ga rondneuzen en dan komen de ideeen vanzelf.
Ik ben momenteel ook druk bezig met het samenstellen van een collectie voor 'young Adults' en ook daarvoor zal ik gaan zoeken op delicious.
Al met al biedt het veel mogelijkheden voor de bibliotheek en de klanten.

dinsdag 16 februari 2010

web 2.0

Bij ons in de bibliotheek heeft de muziekafdeling Biebsounds. Iedereen kan daar een berichtje opzetten of reageren op een ander.
Een prima manier om de bibliotheek en je collectie, activiteiten etc onder de aandacht te brengen en daar eventuele reacties op te ontvangen zodat je weet of je goed bezig bent of nog wat moet aanpassen/toevoegen.
Helaas wordt er nog niet zoveel op gereageerd als ik zou willen.
Voor het domein Lezen & Literatuur zou dit ook een mooi medium zijn. Alleen is het jammer dat je niet sneller, directer of duidelijker vanuit de homepagina van de bibliotheekwebsite naar dat domein kunt (en ook uitgedaagd wordt om daar op te kijken).
Wie weet op de nieuwe website.

online plaatjes bewerken

Ik ben apetrots dat het me gelukt is om mijn dochter op de cover van een Rocktijdschrift te krijgen. En dan is het me ook nog gelukt het plaatje in mijn blog te zetten.
Ik wilde er eigenlijk ook nog een tekst bij schrijven maar dat is niet gelukt. Ach ja, niet alles kan vlotjes gaan.

MagMyPic


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


zaterdag 6 februari 2010

Flickr 7

Ik heb gespeeld met FINDR, erg leuk. Eerst zoals de opdracht aangaf het woord Jaguar opgegeven maar toen ik het resultaat zag ben ik snel naar embroidery gegaan. Daar heb ik het op slideshow gezet en ben achterover gaan zitten kijken.Erg leuk, mocht ik ooit inspiratie missen dan kan ik findr raadplegen.
http://www.flickr.com/photos/47290199@N07/

Flickr


quilts 041
Originally uploaded by bibliotheek1

Het plaatsen van een foto vanuit Flickr met een URL is me niet gelukt. Daarom zelf maar foto's genomen van de quilts die ik in de kast heb liggen. En zowaar het is gelukt. Eerlijk gezegd gaat het handwerken me beter af dan het werken op de computer.
Met deze quilt ben ik al 3 jaar bezig. Er is nl. zoveel huiswerk voor andere quilts tussendoor gekomen dat ik 'm nog niet af heb kunnen maken

woensdag 3 februari 2010

netvibes

Het is me allemaal na veel pijn en moeite gelukt. Ik ben nu lid van een aantal rss-feeds. Ik heb me in eerste instantie aangemeld bij google-reader en eerlijk gezegd bevalt me dat beter dan netvibes. Het een en ander wordt natuurlijk wel gefilterd maar het blijft een hele hoop nieuws dat je binnen krijgt en ik heb daar niet al te veel tijd voor over om het allemaal te lezen.
Al met al een goede oefening om eens anders bezig te zijn met informatie.